In het najaar van 2017 startte ik mijn coachingstraject bij Dorien. Na een gesprek met mijn locatiemanager waarin ik aangaf dat mijn ‘bordje’ te vol was, wat betreft hoeveelheid werk, verantwoordelijkheden en werkdruk, heeft zij mij aangemeld voor een coachingstraject. Zodoende kwam ik bij Dorien terecht.

Ik had jarenlang de lat voor mijzelf ongekend hoog gelegd en vond zelf dat ik alles maar moest kunnen en moest doen. In de loop der jaren had ik steeds meer taken en verantwoordelijkheden naar mij toegetrokken. Ik vind veel dingen leuk en vond zelf dat ik het allemaal maar moest kunnen bolwerken.

Tijdens de eerste bijeenkomst met Dorien heeft ze mij mijn verhaal laten doen en mij een figuurlijke spiegel voorgehouden die mij deden inzien hoe de zaken ervoor stonden. Hierin heeft zij mij alle tijd gegeven die ik nodig had. Dit is tijdens het hele traject een groot pluspunt voor mij geweest: Ik kreeg tijdens elke bijeenkomst alle tijd die ik nodig had om mijn verhaal kwijt te kunnen. Het feit dat er geen tijdsdruk was, werkte voor mij heel prettig en zorgde ervoor dat alle drempels weg waren en we echt tot de kern van het probleem konden komen.

Al vanaf de eerste bijeenkomst voelde ik mij heel erg op mijn gemak bij Dorien. Het ging allemaal als vanzelf. Ik kon zo makkelijk mijn verhaal bij haar kwijt omdat ze met haar warme persoonlijkheid ervoor zorgde dat ik me veilig en vertrouwd voelde. Ook voelde ik me heel erg gehoord door Dorien. Ze heeft me precies de juiste handvatten gegeven waardoor ze zorgde dat ik zelf tot inzicht kwam en ik er mee aan de slag kon. (menig eye-opener heeft de revue gepasseerd!)

Door deze zetjes in de goede richting kon ik er zelf mee aan de slag waardoor ik weer meer het gevoel kreeg controle over mijn werk en mezelf te hebben. Iets waar ik weer positieve energie van kreeg!
Met deze handvatten en positieve energie kon ik weer spijkers met koppen slaan op het werk en in mijn directe omgeving en kon en durfde ik zelf de regie pakken over mijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden zowel op het werk als privé.
Ik heb goede gesprekken gehad  op het werk en met mijn naaste omgeving en mijn taken en verantwoordelijkheden zo kunnen indelen dat alles voor mij weer behapbaar werd en dat ik niet snel meer terug zou vallen in mijn oude patroon.
Zonder de handvatten en inzichten die ik van Dorien  heb gekregen had ik dit zelf nooit zo voor elkaar gekregen. Maar juist door die zetjes in de goede richting en het feit dat je er zelf mee aan de slag gaat, is het ook een enorme boost geweest voor mijn zelfvertrouwen.

Ik durf wel te stellen dat Dorien er mede voor heeft gezorgd dat ik liever voor mezelf ben geworden (ik MOET niet meer zoveel van mezelf, en ik HOEF niet alles alleen te doen.) en dat ik ook weer trots op mezelf kan en mag zijn.
Twee ogenschijnlijke simpele dingen die voor mij, mijn collega’s en mijn naasten een wereld van verschil hebben gemaakt.

Inmiddels ben ik bijna een jaar verder en gaat het hartstikke goed, ik weet de positieve punten die ik heb meegekregen goed vast te houden en gebruik nog steeds  regelmatig en braaf diverse handvatten die Dorien mij heeft gegeven. Iets waar ik haar altijd dankbaar voor zal blijven!
Ik zal Dorien dan ook te allen tijden aanraden als coach en als er een sterrenwaardering zou zijn, krijgt zij van mij de volle 5, dik verdiende sterren!

 

Joyce Diederik

Referentie Uil Coaching